Inverse Scattering Problem for Linear System of Four-Wave Interaction Problem on the Half-Line with a General Boundary Condition - Ismailov, Mansur I. (Журнал математичної фізики, аналізу, геометрії, 2023)
Розглянуто гiперболiчну систему чотирьох рiвнянь першого порядку на пiвосi у випадку рiвної кiлькостi падної i розсiяних хвиль за умови, що швидкостi розсiяних хвиль збiгаються. Установлено критерiї для оберненої задачi розсiювання (задачi знаходження потенцiалу за оператором розсiювання) в термiнах матриць передачi у двох рiзних крайових умовах. Вивчено єдинiсть оберненої задачi розсiювання за допомогою зведення задачi до лiнiйного iнтегрального рiвняння типу Ґельфанда–Левiтана–Марченка. Mathematical Subject Classification 2020: 35R30, 35L50, 35P25, 37K15, 81U40